Resum Premis Biomassa Catalunya 2017

El passat 23 de febrer de 2017 i en el marc de la Fira de la Biomassa de Catalunya celebrada a Vic (Barcelona), es va dur a terme l’entrega de la primera edició dels Premis Biomassa Catalunya 2017.

L’acte d’entrega es va fer a l’auditori de l’edifici “El Sucre” i com comptar amb la presència de la Directora General de Forests, Montse Barniol, i del President del Clúster Biomassa de Catalunya, Joan Fornieles.

El guardó va ser dissenyat per Joachim Englert de Social Forest, entitat que ocupa col·lectius amb risc d’exclusió i que destaquen pel valor afegit de les seves activitats.

 

El guardonats en les diferents categories varen ser:

  • Millor Projecte Públic: Diputació de Girona pel projecte BeEnerGi, d’assessorament als municipis en inversions en energia sostenible amb xarxes de calor i biomassa en contractes tipus micro ESE. (http://beenergi.ddgi.cat/)

 

  • Millor Projecte de Comunicació i Difusió: L’Associació Leader Ripollés Ges Bisaura pel projecte ENFOCC (Energia Forest i Canvi Climàtic) on basa els seus eixos en la dinamització territorial, gestió energètica, eficiència energètica i biomassa.

(http://www.ripollesgesbisaura.org/qui-gestiona/1910-2/energia-forest-i-canvi-climatic-enfocc/ )

 

  • Millor Projecte d’Emprenedoria i Ocupació: L’empresa Imartec Energia pel projecte Mòdul Energètic Heat Room, la central de producció tèrmica i modular amb el concepte decoratiu que integra aquests mòduls dins l’arquitectura de l’edificació amb el mínim impacte. (http://bit.ly/2jKaqCL)

 

  • Millor Projecte de Recerca: Universitat Autònoma de Barcelona pel projecte Pèl·let Torrefacte, fruit d’un conveni de col·laboració amb Administracions Públiques sobre transferència de tecnologia i valor afegit dels productes forestals.

 

  • Millor Projecte Final de Grau o Màster: L’estudiant David Aguilà pel treball final de Màster en Enginyeria de Forests de la Universitat de Lleida amb títol Estudi de viabilitat per a la instal·lació d’un district heating al municipi de Fígols i Alinyà (Alt Urgell). Un projecte que inclou una instal·lació tipus xarxa de districte amb biocombustible d’origen local i provinent d’un programa de gestió forestal amb col·lectius en risc d’exclusió.

 

  • Menció Especial: El jurat va decidir que dins la categoria anterior, calia fer una menció espacial a l’estudiant Marc Palom de la Universitat Politècnica de Catalunya pel projecte final de Màster en Enginyeria de l’Energia amb títol Implantació d’energia solar tèrmica i biomassa per a A.C.S. i calefacció d’una residència geriàtrica.

Cal esmentar que dues categories varen quedar desertes ja que el jurat va decidir que els projectes presentats no donaven prou valor afegit o no complien els requisits de les bases. Aquestes categories varen ser el Millor Projecte Privat i la Millor Gestió Agro-Forestal Sostenible.