El Clúster de la Biomassa de Catalunya celebra l’Assemblea General Anual 2019

El divendres 3 de maig, va tenir lloc al Palau Firal de Manresa, la quarta Assemblea General Anual 2019 del Clúster de la Biomassa de Catalunya.

L’acte va ser inaugurat pel President del Clúster de la Biomassa, Raimon Mariné, que va destacar l’activitat que desenvolupa el clúster i els principals reptes, així com la necessitat de desenvolupar projectes col·laboratius que permetin millorar la competitivitat del sector.

A continuació, Joan Martí, Director de Clústers d’Acció, va explicar la funció de canvi estratègic que desenvolupen els clústers posant exemples de diferents projectes de col·laboració entre competidors que han resolt reptes comuns a través dels clústers.

Posteriorment, va tenir lloc l’acte propi d’assemblea, on el Clúster Manager, Marc Cortina, va presentar el balanç de l’activitat realitzada durant l’any 2018. Els associats, en primer lloc, van aprovar el tancament de l’any 2018 i el pressupost pel 2019, i en segona instància, varen aprovar el Reglament Intern del Clúster de la Biomassa així com la proposta de canvi de nom de l’entitat per a Clúster de la Bioenergia de Catalunya.

Un cop acabada l’assemblea, es va procedir al debat amb una taula rodona, moderada per Pere Sala de Sala Forestal, sobre el desenvolupament del mercat de la biomassa a França. En primer lloc, va exposar el Benoit Senejean, Head of Department Operations & Asset Management de Engie Group, que va destacar que a França hi hagut un import impuls de subvencions publiques així com un marc legal i fiscal favorable per tal de desenvolupar el mercat. Posteriorment, va exposar Thierry Reverbel, Direction Commerciale Zone Sud de Alliance Forets Bois, on entre altres aspectes va destacar l’elevada dependència que té el sector de la biomassa als preus dels combustibles fòssils, així com la demanda creixent de qualitat de producte per part del sector industrial. Finalment, Eric Casanove, Charge de mission thermique de Bois Energie 66, va mostrar com les administracions públiques locals també poden ser impulsores del mercat de la biomassa, tot i que sovint manquen competències dels perfils professionals.

L’acte va acabar amb un dinar amb tots els participants.