Jornada Interna del Clúster de la Biomassa de Catalunya

El divendres 22 de març, va tenir lloc al Centre Tecnològic de Catalunya (EURECAT), la Jornada Interna del Clúster de la Biomassa de Catalunya 2019.

A l’acte, es van presentar els nous associats que passen a formar part de la comunitat del Clúster per tal d’impulsar la biomassa a Catalunya. Actualment el Clúster ja incorpora 58 membres associats i per tant, esdevé un Clúster amb una dimensió important com per desenvolupar més projectes i accelerar el desenvolupament del sector. Els nous associats que entren a format part són; Lignia, Incasól, Comet, Gedpro, Bawenergy, Pelletech, Socialforest, Palets J Martorell, Burés Professional i Aleix Rifà.

El gerent del Clúster, Marc Cortina, va destacar com és un fet molt transcendent en el desenvolupament del sector, on s’incorporen entitats procedents dels diferents segments de mercat del sector i que reforçaran l’impuls del sector en els propers anys.

Per altra banda, es va realitzar una taula rodona, moderada per SURIS, entorn a la “biomassa i el mercat de CO2”. Per una banda, Vicente Jiménez de SURIS i José Rebollo de Pentaedro SL, van realitzar una ponència sobre l’evolució actual del mercat de CO2 i les tendències en l’àmbit de la descarbonització a Europa, així com els possibles canvis en el mercat del CO2 que poden afectar al sector i que cal que aquest estigui atent en els propers anys. Per altra banda, Iñaki Gili, responsable de Mitigació de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic, va oferir una presentació sobre el marc actual d’aplicació de la Llei catalana de canvi climàtic i la relació amb el sector de la biomassa.