27 febrer. Workshop: Producció de calor amb sarments de vinya. Vilafranca

Quan? 27 Febrer, 09:00 – 17:00

On? Auditori de l’Enològica C/ Amàlia Soler, 29; Vilafranca del Penedés

 

 

El Clúster de la Biomassa de Catalunya participarà al workshop “utilització de sarments de vinya per a la producció de calor” que organitza AVEBIOM, en el context del projecte AgroBioHeat. L’objectiu de la jornada és el d’aprofundir en l’oportunitat que representaria el fet d’aprofitar l’energia continguda en les grans quantitats de sarments de vinya que es generen cada any. Si en lloc de cremar-les al camp, es fa en calderes de biomassa, el calor generat durant la combustió es pot utilitzar, contribuint així a la reducció del consum energètic procedent d’altres fonts d’energia menys sostenibles.

Els assistents obtindran coneixements de primera mà sobre com les parts interessades a la regió vitivinícola del Penedés, han implementat amb èxit una producció de calor sostenible per al seu municipi i les seves empreses. Podran, a més a més, obtenir més informació sobre les activitats de el projecte AgroBioHeat i com s’utilitzen les sarments per a la producció de calor en casos reals de tot Europa; visitar i conèixer els detalls sobre el desenvolupament del projecte de la instal·lació «La Girada» del municipi de Vilafranca de Penedès, on una caldera de biomassa de 500 kW, alimentada exclusivament per sarments, proporciona calor a una xarxa d’edificis municipals; veure una demostració de la recol·lecció mecanitzada de sarments al camp, en el marc d’una cadena de subministrament de biomassa a energia; i, finalment, visitar les modernes instal·lacions de cellers de Família Torres, inclosa la seva caldera de biomassa d’1 MW.

Indubtablement, aquesta jornada serà un bon punt de trobada per establir contactes amb les parts interessades del sector del vi i la biomassa de tot Europa!

Aquí trobareu l’agenda del dia i el formulari d’inscripció.

Us esperem el 27 de febrer a Vilafranca!