S’entreguen els Premis Biomassa 2018 a la 6ª Fira de Biomassa de Catalunya

El passat 18 d’octubre es van entregar els Premis Biomassa 2018 en el marc de la 6ª Fira de Biomassa de Catalunya.

En la categoria d’Emprenedoria i Ocupació, el Premi el va rebre l’empresa Aleix Rifà pel seu model de negoci innovador en l’àmbit de l’ús de l’energia de la biomassa. L’empresa ha desenvolupat una planta de calor modular prefabricada per a biomassa, amb sitja i sala de caldera per a potències d’entre 15 fins a 800 KW, totalment adaptable a l’espai disponible i estèticament agradable per al client, així com amb una sistema de càrrega de combustible per gravetat i/o pneumàtica.

En la categoria de Gestió Agroforestal Sostenible, el Premi el va rebre l’empresa SocialForest. L’empresa presenta una àmplia experiència i recorregut en projectes d’inserció social considerant una gestió agroforestal sostenible com és el cas de La Fageda. Esperem que el premi ajudi a l’empresa a seguir creixent i esdevenir un referent en el sector.

Finalment, per a la categoria de Recerca, el Premi el va rebre Fatene Bessal per el seu Projecte de Fi de Màster “Substitució d’una caldera de gas natural per una de biomassa per a la producció de vapor industrial” del  Màster en Tecnologies Facilitadores per a la Indústria Alimentaria i  Bioprocessos de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, UPC.